søndag den 29. januar 2012

En usædvanlig coffeetable bog!

For en pæn håndfuld år siden introducerede min daværende svigerinde, Maria, mig for en artikel om fotograf og forfatter - Liv Carlé Mortensen.


Det blev en øjnåbner, en lille dør til et hemmeligt univers. Livs brutalt ærlige univers. Det var både grimt, ulækkert og grænseoverskridende. Men lige der midt i alle de tabu-prægede billeder lå al verdens skønhed. Det var befriende skønt at få sandheden, dagligdagens virkelighed, serveret direkte i det åbne ansigt. Pluselig virkede det ikke helt så tabubelagt og skræmmende. Liv går i bogen Amazon direkte ind og skræller alle småbogerlige tendenser bort og tilbage står i stedet et hudløst ærligt værk om fødsel, død, kvinde cyklus - fordøjelses cyklus og en række andre totalt basale behov, som vi aldrig snakker om ved middagsbordet. Der er ingen fingre lagt i mellem når Liv konfrontere læseren og sig selv med slaskede ammebryster eller udspændte fødselslagner. Alt i alt er Amazon en grænseflyttende rejse gennem et lille udsnit af Livs liv. Et liv der kunne tilhøre hvem som helst, , men som sjældent, hvis overhovedet nogensinde, er blevet fremstillet så pinlig ærligt før.

"Liv Carlé leverer noget så sjældent som et ærligt billede af kvindelivet, som det former sig i den heteroseksuelle kernefamilie. Ikke pastelfarvet, ikke ordentligt, ikke fair. Men ekstremt. Ekstremt hårdt, blodigt, kærligt, givende, provokerende, udfordrende og uretfærdigt. "
 
Således skriver Camilla Tved, blandt andet i sin anmeldelse af Amazon. Hvis man er til alternativ fotografering, kvindeliv og kolde hårde facts, er det her et must reade. Den er udformet som coffeetable bog, men jeg vil vove at påstå at det er de færeste der ville kunne klare det her leje af sandhed til deres kaffe. Så hvis ikke resten af familien skal kløjs i kaffen kan det være en god idé at gemme den til en solid tøseaften og hive den frem til debat over en flaske vin..

Du kan se flere billeder af bogen på mit board for "books worth reading" på Pinterest.
Bogen hedder Amazon - og er skrevet af Liv Carlé Mortensen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...