lørdag den 21. april 2012

App vanvidet..

Okay, jeg kan vidst ligeså godt starte med at sige at jeg ikke er et teknologisk vidunder, at det ikke interessere mig udover mine daglige behov og at jeg ikke er en af dem der orker, gider eller prioterer at bruge mine sparepenge på nyt elektronisk udstyr. Det er og bliver en hade post i min økonomi, ikke fordi jeg ikke synes det er lækkert, nyt er altid lækkert, men fordi at jeg ved at det ikke er en langtidsholdbar investering (imodsætning til designertasker og nye Acne jeans), kun en meget dyr én.. Men manden deler altså ikke min mening her, og punger gerne ud - desværre for ham og hans pengepung, er den skrumbet forfærdeligt på SU-diæten, og spytter ikke længere de store fine beløb, ud som han ellers kunne tænke sig..

Men det er da alligevel blevet til en brugt HTC smartphone til ham, mens min to år gamle Sony Ericsson selvfølgelig er stenalder lignende og slet ikke kan noget som helst smart.. Og selvom jeg synes det her elektronik kapløb som har været med til at definere hele min opvækst, skolegang og levemåde, er en anelse vanvidigt og overvuderet, kan jeg godt se nogle få fordele i de hersens smarte telefoner.

F.eks. viste bassen mig fornylig at han havde hentet to nye app's (jeg er ikke så langt bagud at jeg ikke ved hvad én app er, kun så bevidst meget bagefter at jeg har valgt det fra - men ellers kan der læses lidt om den almindelige App udvikling, og forklaring her). Den éne App var den her, "Åbent nu", den er gratis og super smart..Herhjemme er den sædvanlige søndags debat altid - hvad har åbent? Bassen har altid den klart mest liberaleholdning i den sammenhæng og påstår gerne hårdnakket, at alt nærmest har åbent. Mens jeg sidder tilbage med det konservative kort og tvivler stærkt på at andet end fakta har søndags åbent. Her kommer "Åbent nu" app'en os til gode, og når vi befinder os i landsdele hvor vi ikke aner hvad der ligger nærmest eller har åbent.. Men selvføgelig kan google gøre det samme for én, det her er bare en anelse hurtigere og mere målrettet..Den anden app var den her, "Check and done", den er ligeledes gratis og rimelige funktionel i den papirløse hverdag.


Hele konceptet er altså lidt pudsigt, her har jeg rendt og skrivet huskelister, pakkelister - alle former for lister, lige siden jeg kunne stave, og pludselig er der nogen der har gjort selv dét papirløst for mig. Men det betyder altså også at man slipper for at stå i den der åndsvage situation, hvor man har brugt 15 min. på at sætte en indkøbsliste sammen, og derefter glemmer den hjemme på køkkenbordet. I hvert fald så længe man ikke er mig. Jeg har ikke helt samme tilknytningsforhold til min mobil som de fleste har, og efterlader den gerne mutters alene både her og der i længere perioder, uden at skænke det en tanke. Til stor irritation for resten af familien, venner og bekendte, som selvfølgelig er af den pudsige opfattelse at mobiler er noget man altid har ved sin side - ikke liggende to etager længere nede, i bilen, i halvandet døgn..
Nå, men altså en app til at skrive lister, alle slags lister - og som efterfølgende kan krydses af lige så langsomt som man bevæger sig igennem den. Rimelig smart..

Hmm, nå nu har jeg så tilføjet lidt til det højteknologiske vanvid. Og tør godt indrømme at jeg af og til, i kort glimt, overvejer at købe mig sådan en smartphone. Men indtil videre bliver det vidst ved tanken. Det ville betyde at jeg altid havde mit skema, mit studienet, hotmail, bloggen, fjæsen, søgemaskinen og hundrede tusinde andre tjenester lige ved hånden, uden overhovedet at behøve at tænde computeren, og det kunne jeg sagtens se fordelene i. Jeg ville blive 230% mere mobil, mere fleksibel, mere effektiv og mere fri af computeren. Men i den fleksibilitet og effektivitet ligger der bare også en anden form for afhængihed, begrænsning og indskrænkning.. Det ville tage en lille bid af min frihed til at lukke ned, afskærme mig, lukke af og koncentrere mig om lige præcis det jeg er i, lige præcis der hvor jeg er. Og det er bare så vigtigt, totalt alt afgørende, at man indimellem kun gør én ting, og bare er. Hvis man altid forsøger at gøre 117 ting på én gang, kommer man til at gøre tingene halvhjertet og får aldrig gjort noget ordentligt og helhjertet..

Det er virkelig et spørgsmål om at regne ud hvordan man bedst passer på sig selv og samtidig følger med udviklingen.. Christian Stadil er et meget godt eksempel på at det kan lade sige gøre, men at det kræver disciplin og selvindsigt;

"Vær tilstede i det du laver. Svarer du på en mail, samtidig med at du taler i telefon, er du ikke effektiv nogen steder… Når du jager to kaniner, fanger du ingen”


Citater hentet herIngen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...