onsdag den 11. april 2012

Nyt på børneværelset


Det er sjældent vi køber legetøj til mindste manden, da han er krudtugle med ild i numsen. Han springer finmotorikken over og stryger direkte til de mest udfordrende grovmotoriske aktiviteter. Min søde moster, som er udd. fys. med tyve års erfaringer, siger at vi skal købe en tre trins rutsjebane til ham - til indenfor. Det burde kunne underholde ham.. Så det overvejer jeg lige, hvis der er nogen der har nogle gode foreslag til en lille rutsjebane - der ikke er grim eller af plastic - så tages forslag imod med kyshånd!
Puttekassen her var endnu et mislykket forsøg på at fastholde ham i en leg i mere end 2 sek. Det lykkedes selv sagt ikke.. Men fin det er den!

// Brio puttekasse //

... Og så fik jeg købt lidt fynske antikviteter, når de er bedst ...

// Royal CPH fad brugt - 750,- //
// Påskedugen, brugt - 50,- //
... Og så lige til sidst billeder af et meget længe ventet møbel til børneværelset. Jeg har ledt højt og lavt efter den her bestemte stol, det sidste års tid. De er svære at opstøve i så god stand, og til så god en pris. Jeg har set dem gå til næsten ny pris på Lauritz, på trods af at det har været 20 år gamle eksemplar. Og når de ind imellem dukker op på DBA er det ofte eksemplarer der mangler enten rygstykker eller har været limet - eller også har prisen ikke været helt efter mit hoved. Men i sidste måned lykkedes det så endelig. Svigerfamilien var så søde at hente det for os - det stod på sjælland, og nu har vi endelig fået det hjem.. Det er skønt.. og hvad snakker jeg så om?


Jo, jeg snakker da om Peters møbler - designet af Hans J. Wegner.. Peters bord blev oprindeligt tegnet til Børge Mogensens barnebarn Peter, deraf navnet, da Hans J. Wegner skulle bruge en gave under krigen. Idéen blev til børnesættet Peters stol og -bord.. Min fascination af møblerne, kommer fra barnsben af. Min mor fik én stol af hendes forældre, dog uden at vide det var Wegner. Først mange år senere gik det op for hende hvad stolen egentlig var værd. Min lillebror og jeg har leget med min mors stol op igennem hele vores barndom og, skilt den ad for at samle den igen, en lille trillion gange.. Så da vi fik mini mussen, virkede det logisk at hans første møbler burde være Peters møbler. Det første sted jeg fandt dem var i Schiang Living, Odense:

Her
 Fandt faktisk lige ud af at, Lisbeth fra bloggen "It's fashion, Baby", ligeledes har lavet et lille kort indlæg om de skønne børnemøbler, her..
Jeg fandt dem til sidst på Dba (havde også oprettet søgeannonce på lauritz, således at hver gang nogle tilsvarende møbler blev lagt ud fik jeg mail - det var en hjælp, mne også belastende). Jeg gav 2500,- (Ny pris er ca. 5000,-) for begge dele, som til min store lettelse er som nyt. Bordet har fået nogle få små blå streger, efter en farveblyant ell. lign. Men det kan slibes ned, og desuden kan pladen vendes.. Tror vi giver det hele olie, så vi har en chance for at passe på det. De gamle møbler (min mors f.ex.) fik altid lak, således at de kunne tørres af og beskyttes mod fedtfingre og farveblyanter..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...