tirsdag den 22. maj 2012

DIY VW bus..


// Tre kløveren //


Det er sommer lige om lidt nu, det går så stærkt. Sidste forår købte min lillebror en såkaldt VW bus i Sverige, altså et moderne folkevognsrugbrød - med volvo motor.. haha, ikke verdens bedste køb måske? Men ikke desto mindre er han lige draget afsted på sin anden tur ignenem europa, i forgårs.

Sidste sommer kørte han og nogle kammerater ned igennem europa. De fleste af dem fløj dog hjem fra Barcelona, mens min bror og én enkelt fyr fortsatte i yderligere 3-4 uger.. I lørdags kørte han så afsted igen, denne gang er de tre mand (to drenge og en pige) der rejser, planen er vidst at de ingen plan har. Indtil videre har de kurs mod Berlin (Of course! - First stop) og derefter hedder det noget i retning af Ukraine, Polen, Hvide Rusland - what ever, øst europa i hvert fald, og så en vudering derefter på hvad der kan lade sig gøre. Hverken Ukraine eller Rusland er lande der er specielt turist egnede og det bliver vidst en vuderings sag når de kommer derned af.. Hjem af har de p.t. planer om turen skal gå gennem Finland og den vej over mod København, hvor de alle tre har studeret det sidste års tid.Min lillebror, som åbenbart er den fødte optimist, bekendtgjorde i starten af måneden (d. 6 maj eller lignende) at d. 10. maj ville han køre mod Polen. Da var han lige kommet hjem fra Købenahvn af, bussen havde ikke været ude at køre i næsten et år og han havde praktisk talt ingenting på plads. Så fire dages forberedelse til to måneders rejse virkede rimelig optimistisk. Kun to uger tidligere havde han opgivet de spæde forhåbninger om at rejse rundt i Rusland som min far ellers gjorde i hans aller i sin gamle Volvo. Så vi trak lidt på smilebåndet og tæntke ja, ja.. Hans to rejsekammerater ankom alligevel til mine forældres hjem omkring d. 10 maj, og blev trofast hængende ved min brors side de efterfølgende to ugers tid. Det kunne ikke klares på fire dage, og før de var færdig var næsten hele motoren kikket efter, der var blevet skiftet til indsprøjtning, slebet rust ned og klatmalet. Det tog sin tid, og en virkelig god potion tålmodighed for de tre rejse kalre mennesker, specielt den kvindelige del af trekløveren så lidt bekrymret til fra sidelinjen af mens dagene fløj afsted, og motoren stadig ikke kørte. Men i lørdags lykkedes det så endelig, bussen blev pakket og de kom afsted..

Vi forræde ham Ind i vildmarken
Bassen skrev opgave over den i sidste måned, så den stod lige i reolen og kaldte på et eventyr!
En meget apropo historie - Into the wild!

// Genbrugs køb - Den kvindelige tredel af den lille kløvers input //// læsestof til turen //
Der forklares lidt om den iøjnfaldende camoflage


Mussen var med i værkstedet hele ugen, og nød friheden.. Han kunne fint pejle frem og tilbage mellem fars kano projekt og onklens VW bus. Ind imellem, når han nåede helt over til naboen hentede morfaren ham dog alligevel tilbage igen.. Han kunne fint ahve tilbragt resten af ugen derude og har brokket sig højlydt lige siden hans onkel drog afsted!

// Lillebroren //


Det var ikke detaljerne der blev kælet for. Funktionalitet i højsæde!

Klar parat start!

  
  ... Jeg ku' godt. Bar' pakke bilen og sige vi ses til sommer.. Jeg bliver aldrig stor fan af lufthavnens mange reglementer, mødetider og faste afgange. Det ligger vidst ikke til familien. Store tunge campingvogne falder heller ikke helt i min smag som værende specielt specielt klædelige, men med et telt i bagagerummet og benzin på tanken kommer man altså hurtigt langt, let og ukompliseret. Det er en ubetinget mulighed for at møde verdenen i øjenhøjde og opleve folk på kryds og tværs. Sidste sommer opstod der (selvfølgelig!) bøvl med bussen undervejs, den ene af gangene i Spanien. Hvor de unge fyre endte med at få husly, arbejdsro og varm mad hos en flink lille spansk familie i en god uges tid. Dette ville have æret en fuldstændig utænkelig situationen hvis de blot var fløjet til Barcelona eller Madrid og booket sig ind på det første og bedste hotelværelse i fjorten dage..

(Jeg fraligger mig øjeblikkeligt alt ansvar for faktuelle fejl og mangler - broren ved jo ikke engang selv hvor han rejser hen!)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...