fredag den 22. juni 2012

Design processer

Vi har Brand Id på skolen de her sidste lange dage før sommerferien. Det er i virkeligheden et af de absolut bedre projekter, men vi er alle sammen drænet og sommerferie parate. Det kribler i fingrene efter at få lov at dykke ned i vores specialer efterhånden. Heldigvis har Brand Id vidst sig at give rig udfoldelse og stof til eftertanke..

Det er et 14 dages projekt, hvor der er forskellige workshops på programmet som slutteligt gerne skulle ahve klædt os på til at sætte en mindre stand op og fremvise et færdigt produkt. I mandags blev projektet blæst igang ved foredrag af Mads Odgård om designprocesser. Odgård ankom i egen helikopter og landede bag TEKO bygningerne - I kid you not! Det skete virkelig.. Og så var projektet ellers pænt skudt igang. De følgende dage har budt på udemærkede (dog ret korte, og meget basic - nærmest blot en lille teaser) workshops i både skitsering og ideudvikling, systue intro og basic pattern design. Og selvom at workshopsne har været både korte og kun dækket det absolut mest gurndlæggende har det helt sikkert givet blod på tanden, og bekræftet at man har valgt det helt rigtige speciale. Jeg kan ikke vente på at komme igang og få lov at dykke ned i mønsterkonstruktioner, de store tunge industrisymaskiners mangfoldighed og hele design processen.. Det skal nok blive godt det her!

Vi er en gruppe på seks, og vores arbejde skal fremvises på en lille stand i et af skolens auditorium næste fredag. Selve opgaven går på at designe, tegne og sy et tekstil produkt for et firma der ikke før har fremstillet tekstile produkter. Vi har derfor valgt at designe og sy en Brio flyverdragt.. Ideen er ikke min, men den er fin og tilpas nem at visualiserer.

I dag gik dagen så med en lille forsmag på næste fredags stande, alle grupper fremlagde deres nuværende arbejde og arbejdes processerne blev gennemgået. Nogle fik ris andre ros, vores klarede skærene fint og ideen blev varmt modtaget - thank good! Gider ikke skulle starte forfra mandag..

Ideen er en BRIO flyverdragt, der kan deles i moduler - ala det klassiske BRIO legetøj
Første udkast syet op i stout - Lidt større end planlagt men sådan er det så..


Næste fredag tror jeg byder på lidt af hvert, i hvert fald så de fremlæggelser vi overværede i dag rimelige spændende ud (de bød på innovative tekstiler for både Aarstiderne, Line&Jo og Kähler) - og så skader det jo heller ikke at der en en håndfuld beklædningshåndværker i mellem os. Der er nogle grupper der har en klar fordel der.. God weekend!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...