mandag den 13. august 2012

Sex i Himalaya


Pinned Image


På SU rækker pengene bare aldrig helt langt nok. Den anden aften sad kæresten og jeg og talte om hvordan vi kunne skære de faste udgifter endnu længere ned. Det ville være rart med lidt mere luft i bugdettet. Jeg foreslog at vi kunne droppe tv pakken fuldstændig, og bare nøjes med DR. Men tet var åbenbart ikke en mulighed da vores boligforening har en aftale med YouSee som betyder at vi skal minimum have den mindste pakke, hvilket vi har. Men hvis jeg kunne gjorde jeg det gerne. Da vi boede i Odense havde vi nærmest kun DR og TV2 og det betød faktisk bare at vi enten så lidt mindre TV eller i hvert fald så mere brugbart TV..

Hvilket bringer mig videre til min indlægstitel "Sex i Himalaya". De sidste dage har jeg flittigt zappet forbi DRK's fashion week og nydt at det endelig er blevet så let tilgængeligt. Men onsdag aften er DR2 et must. DR2 starter deres nye program serie om sex i fjerne hjørner af verden op med udseendelsen af en ny hollansk dokumentar fra Himalaya.

"I Kina op mod den tibetanske grænse lever mosou-folket. Deres samfund er indrettet som et matriarkat. Ægteskab i vores forstand findes ikke, derimod noget, de kalder "vandrende ægteskab", hvor manden besøger kvinden i hendes blomsterværelse om natten og forlader hende næste morgen. Børn bliver boende med moderen og hendes familie, mens manden bor sammen med sin søster og bror og betragter søsterens børn som sine egne. Mosouerne mener selv, at denne måde at indrette sig på forhindrer skænderier og holder kærligheden i live. Men det "vandrende ægteskab" må ikke forveksles med fri kærlighed, som mange turister, der strømmer til området, drømmer om. Der findes skilsmisser, men så længe forholdet står på, er det monogamt."


Pinned Image

Taget i betragtning af hvad vi efterhånden er van til at blive bombarderet med på alle tider af døgnet så snart vi tænder TV'et, tror jeg ikke denne program serie er nær så tynget af tidens stigende behov for at konkretisere selv det mest åbenlyse og kaste unødvendigt afslørende billeder og filmsekfrenser i vores åbne ansigt (kan tydeligt se Kanal 5's reklamer for nye afsnit af Sunny Beach flimre forbi hornhinden). I virkeligheden lyder programbeskrivelsen til at afsløre en dybere dagsorden (men sex sælger bare bedre ikk'?). En dagsorden man fint kunne sætte i forbindelse med både Suzanne Brøggers 70'er skriverier (Fri os fra kærligheden) og andre anerkendte forfatters bud på hvad rammerne for et vellykket partnerskab må indebære..

Parforholdets mange former er altid interessante, specielt hvis vi for én gangs skyld kan komme ud over vort lands grænser. The Great Danes er ind i mellem af den lidt snævre opfattelse, at vores traditionelle parforholdsform må være den eneste tænklige. Faktisk er vi så fastlåse i vores egen selvopfattelse at det kan være svært at se at kernefamiliens nedbrydelse har resulteret i nogle abnormt store familier gennem hele landet. Familier hvor børn, hund og kat deles mellem adskillige voksne, nærmest som i gamle normade familier..


Pinned Image

(Billeder er hentet fra mine pinterest boards, som kan ses her)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...