mandag den 22. oktober 2012

Ble træning og baby tegn..
Alle børn lærer i forskellige tempoer..
For tiden er mini manden totalt optaget af pottetrænings projektet. Den anden dag var vi på Aros i Aarhus. På vej hjem i bilen lavede han tegnet for toilet/potte besøg. Selvom at han havde ble på, og han insisterede. Så vi svingede selvfølgelig ind på første og bedste rasteplads og skyndte os ind på et meget ildelugtende og meget lidt spændende rastepladstoilet. Det generede tilgengæld overhovedet ikke mussen at toilettet var både kæmpe stort eller kæmpe ulækkert.. Besøget var hurtigt overstået og vi kunne gå derfra med ren numse og tør ble..

Det er så absolut ikke alle i vores dagligdag der har været positivt stemte overfor vores meget tidlige bletræning (mussen er 1 år og 9 måneder). Det har dog altid foregået med udgangspunkt i bassen og med baggrund i en vurdering af hans evne, behov og lyst. At man så kan sige at det er frygtelig tidligt har jeg svært ved at bruge til noget, hvis ikke vurdering tager udgangspunkt i det enkelte barn. 

Men som sagt, børn lærer forskellige ting på forskellige tidspunkter. Derfor er vi efterhånden også blevet større og større tilhængere af babysprog her hjemme. Han forstår efterhånden langt det meste af hvad vi siger, men har næsten ingen ord selv. Det er frustrerende i hverdagen for alle parter, han vil så gerne kommunikere, og det er tydeligt at se at ordene er der i hans hoved, men der er stadig lang vej til at få dem ud. 

Som tidligere medarbejder i en special børnehave har jeg arbejdet en del med "tegn til tale", og af samme årsag har det også været en naturlig del af den daglige kommunikation med mini bassen. Men specielt de sidste par måneder kan vi se hvor tydeligt han efterspørger flere tegn, selv finder på og i langt højere grad benytter sig af dem han kan. Så nu skal vi altså i gang med at få koblet flere på, for hvis det er det der fungere for ham i øjeblikket, skal han helt sikkert have tilbuddet. Han lærer nye tegn næsten øjeblikkeligt og "oversætter" gerne vi voksnes samtaler med hans lille forråd af tegn, mens vi taler.. 

Der kan læses mere om babytegn her - hvor der også kan hentes babytegn app.
Jeg hentede en android babytegn app i sidste måned, desværre fungerer den ikke helt optimalt. Men ideen er god nok, det er et lækkert værktøj at have lige ved hånden..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...